Als je wilt helpen om statushouders beter en sneller in onze stad op te nemen, kun je:

  1. Je aanmelden als buurtbewoner, als individu of als gezin. Wij vormen groepen bij jou in de buurt waarin ook nieuwkomers zitten die onlangs bij jullie in de buurt zijn komen wonen. Wat we van je vragen is: sociale vaardigheid, empathie, een beetje geduld en creativiteit. Je bezoekt af en toe de gezamenlijke bijeenkomsten (een etentje of borrel met z'n allen) en hebt tussendoor een-op-een-contact met een of meerdere nieuwkomers.

  2. Je aanmelden als statushouder (of een statushouder die je kent naar ons doorverwijzen). IMBY-statushouders zijn gemotiveerd, durven zelf initiatief te nemen en spreken al een beetje Nederlands of Engels. 

  3. IMBY financieel ondersteunen. IMBY ontvangt geld van de gemeente Amsterdam en een aantal fondsen, maar extra steun is altijd welkom. Giften zijn fiscaal aftrekbaar. NL 44 INGB 0007 8385 74 tnv Stichting IN MY BACKYARD.

  4. Wil je als ondernemer IMBY steunen, bijvoorbeeld door een activiteit te sponsoren? Neem dan contact met ons op.

 
 

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld?

Wij kijken of er op dit moment plek is in een IMBY-buurtgroep bij jou in de buurt. Zoja, dan krijg je bericht van de desbetreffende teamleiders en word je uitgenodigd voor een bijeenkomst. Een aantal van deze groepen zit momenteel vol. Ook kan het zijn dat er bij jou in de buurt nog geen groep actief is.

In de loop van 2018 zullen er weer nieuwe buurtgroepen worden gevormd. Het kan dus zijn dat je je aanmeldt en even moet wachten totdat je daadwerkelijk bij een groep wordt ingedeeld. Op de kaart op deze website geven we aan wie zich in welke buurten hebben aangemeld. Je voornaam en straat zijn daar zichtbaar (achternaam en huisnummer zijn alleen bij ons bekend). Als je dat niet wilt, laat het ons dan weten.

We zullen nooit zonder toestemming adres of telefoonnummers aan derden verstrekken.

 

Heb je een andere vraag, opmerking of wil je contact met ons opnemen? Dan kan dat hier.