Hoe word ik lid?

Op dit moment zijn er op dertien plekken in Amsterdam IMBY-buurtgroepen actief. Iedere groep heeft 20 tot 40 leden. Ongeveer een derde daarvan is statushouder en is dus net in de buurt komen wonen.

Een aantal groepen zit vol, maar in andere groepen is nog plaats voor gemotiveerde Amsterdammers!

In de IMBY-buurtgroepen in de Indische Buurt, de Watergraafsmeer, Hoofddorppleinbuurt en de Jordaan is op dit moment plaats voor nieuwe leden! Voor de andere buurten geldt een wachtlijst… De verwachting is dat er in de loop van 2019 groepen in A’dam Zuidoost, Amstelveen en in de Kinkerbuurt bij komen.

  1. Je kunt je aanmelden als buurtbewoner, als individu of als gezin. Je komt dan in een IMBY-buurtgroep in jouw deel van de stad waarin ook nieuwkomers zitten die onlangs bij jullie in de buurt zijn komen wonen. Wat we van je vragen is: sociale vaardigheid, empathie, een beetje geduld en creativiteit. Je bezoekt af en toe de gezamenlijke bijeenkomsten (een etentje of borrel met z'n allen) en hebt tussendoor een-op-een-contact met een of meerdere nieuwkomers.

  2. Je kunt je aanmelden als statushouder (of een statushouder die je kent naar ons doorverwijzen). IMBY-statushouders zijn gemotiveerd, durven zelf initiatief te nemen en spreken al een beetje Nederlands of Engels. 

  3. Je kunt IMBY financieel ondersteunen. IMBY ontvangt geld van de gemeente Amsterdam en een aantal fondsen, maar extra steun is altijd welkom. Giften zijn fiscaal aftrekbaar. NL 44 INGB 0007 8385 74 tnv Stichting IN MY BACKYARD.

  4. Wil je als ondernemer IMBY steunen, bijvoorbeeld door een activiteit te sponsoren? Neem dan contact met ons op.

 
 

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld?

Wij kijken of er op dit moment plek is in een IMBY-buurtgroep bij jou in de buurt. Zoja, dan krijg je bericht van de desbetreffende teamleiders en word je uitgenodigd voor een bijeenkomst. Een aantal van deze groepen zit momenteel vol. Ook kan het zijn dat er bij jou in de buurt nog geen groep actief is.

 

Heb je een andere vraag, opmerking of wil je contact met ons opnemen? Dan kan dat hier.