SEPTEMBER/OKTOBER

SEPTEMBER/OKTOBER

Onderstaande bijeenkomsten zijn bedoeld voor IMBY-leden. Wil je een keer langskomen? Stuur ons dan even een mailtje: info@inmybackyard.nl.

zaterdag 1 september 12.30 : IMBY 2 gaat varen met de boot van Tijs. Info en lokatie via        Whatsapp

zondag 2 september vanaf 15.00 uur: picknick in Westerpark voor IMBY 11 (Jordaan) en IMBY 8 (Spaarndammerbuurt). Lokatie volgt via Whatsapp.

zondag 2 september 19.00 uur: bijeenkomst/eten/tafeltennis met IMBY 3 (Indische Buurt), neem iets kleins te eten mee. Adres via FB of Whatsapp.

vrijdag 7 september vanaf 19.30 uur: bbq bij Saleem uit IMBY 9 (Oosterpark), samen met IMBY 1 (Rivierenbuurt). Adres via Whatsapp

vrijdag 7 september: verjaardag Saed voor IMBY 4 (Hoofddorppleinbuurt). Tijd en lokatie via Whatsapp.

zaterdag 8 september 15.00 uur: besloten vergadering IMBY 5 (de Pijp) , informatie via Els

zondag 9 september 14.00 uur: preview Ud-festival, toegankelijk voor iedereen: gratis

woensdag 12 september 20.00 uur: teamleidersvergadering Spring House

donderdag 13 september avond: eerste bijeenkomst van onze nieuwe IMBY-groep in Noord in het Mandelahuisje! Nadere info volgt per email en/of Whatsapp.

zaterdag 15 september 11.00 uur: IMBY 10 (Watergraafsmeer) gaat klimmen in A'damse Bos. Info via Amjad of Whatsappgroep

Zaterdag 15 september 12.00 uur: IMBY 2 (Baarsjes) gaat varen en/of picknicken

zaterdag 15 september 15.00 uur: spelletjesmiddag IMBY 13 (Zeeburgereiland)

zondag 16 september 12.00 - 15.00 uur: IMBY 7 (Slotermeer/Geuzenveld) picknick/lunch bij Sloterplas. Iedereen neemt wat mee. Info via Whatsapp-groep

woensdag 19 september vanaf 17.00 uur: IMBY 10 (Watergraafsmeer) koken en eten in het Parkhuis, Anfieldroad

zondag 23 september 16.00 - 20.00 uur: grote IMBY einde-van-de-zomer-borrel in Spring House voor alle IMBY-leden, De Ruijterkade 128

vrijdag 28 september vanaf 19.00 uur: IMBY 4 (Hoofddorppleinbuurt) uitgenodigd bij Jolien

zondag 7 oktober 19.00 uur: bijeenkomst IMBY 3 (Indische Buurt). Zelfde lokatie als vorige keer.

zondag 4 november vanaf 16.00 uur: IMBY 9 (Oosterpark/Transvaal) kookt en eet bij Foekje. Lokatie volgt.

 

 

 

Zaterdag 15 september: IMBY 10 (Watergraafsmeer) gaat klimmen

Zaterdag 15 september: IMBY 10 (Watergraafsmeer) gaat klimmen

De allerstoerste IMBY 10-ers gingen zaterdagochtend klimmen in het Amsterdamse Bos. Onder hen Oscar, een van de nieuwe teamleiders met wie we nu al heel blij zijn. En Amjad, nu nog van IMBY 5 (de Pijp). Binnenkort gaat hij verhuizen naar een complex aan de Kruislaan waar statushouders samen met Nederlandse jongeren gaan wonen en komt hij bij de Watergraafsmeer. Samen met Oscar en Judith wordt ook hij teamleider van IMBY 10. Welkom allemaal!

 

Woensdag 12 september: teamleiders vergaderen

Woensdag 12 september: teamleiders vergaderen

Eens in de vijf a zes weken komen de teamleiders van alle IMBY-buurtgroepen bij elkaar. We bespreken dan hoe het gaat in de verschillende buurten, zetten grote lijnen uit en leren van elkaar. Dit keer bespraken we een belangrijk onderwerp: wat kan/wil IMBY betekenen voor statushouders met mentale problemen? We merken dat we de laatste tijd - doordat we elkaar steeds beter leren kennen - veel horen over depressies, angsten en andere serieuze psychische problemen bij onze nieuwkomers. We hebben altijd gezegd - en dat zeggen we nog steeds - dat we geen hulpverleners zijn. We zijn buurtgenoten. Maar als iemand je zijn problemen toevertrouwt, wil je in elk geval weten dat hij/zij de juiste hulp krijgt zodat jij er 'gewoon' kan zijn. Met een luisterend oor, soms met advies en vaker nog: er gewoon zijn, zonder te schrikken en zonder iets op te lossen. Dit is niet altijd makkelijk. Binnenkort meer hierover.

Dinsdag 11 september: IMBY kantoor

Dinsdag 11 september: IMBY kantoor

Samen met Moutayam werken we aan een survey voor onze nieuwkomers. Op die manier hopen we nog beter te snappen waar iedereen behoefte aan heeft. We willen bovendien weten of het duidelijk is wat IMBY wel en niet is. Soms denken statushouders dat we taalcoaches leveren (of gratis fietsen en laptops :-)). Het ligt iets ingewikkelder: als je lid wordt van een IMBY-buurtgroep is de kans groot dat je Nederlanders leert kennen met wie je je taal kunt oefenen. In een informele setting. Bij een kopje koffie, tijdens het voetballen. En als je voor een examen zit, is er eigenlijk altijd wel iemand te vinden die je een paar keer wil helpen. Maar structurele taalcoaches verzorgen we niet.

Zaterdag 8 september: IMBY 5 (de Pijp) heeft een informele vergadering

Zaterdag 8 september: IMBY 5 (de Pijp) heeft een informele vergadering

Omdat IMBY 5 (de Pijp) de laatste tijd weer is gegroeid leek het teamleider Els goed om behalve samen te eten en dansen ook eens wat dieper op wat zaken in te gaan. Samen met Karianne en Amjad organiseerde ze een middag in Cinetol, waar we het hadden over vriendschap, elkaar vertelden over onze kindertijd, onze dromen en wat we soms missen in de grote stad. Het was een mooie middag, waarin we zelfs samen hebben gezongen. Ik heb een aantal mensen echt beter leren kennen. En wat fijn Francesca, dat je aanbiedt (met je achtergrond als yogadocent) om een keer een sessie te organiseren met ontspanningsoefeningen voor alle nieuwkomers die slecht in slaap kunnen komen... En dank Inge en Els, dat jullie Mo helpen met het vinden van een nieuwe baan. Hij heeft deze week al drie sollicitaties!

Vrijdag 7 september: IMBY 1 (Rivierenbuurt) en IMBY 9 (Oosterpark/Transvaal) eten samen bij Saleem

Vrijdag 7 september: IMBY 1 (Rivierenbuurt) en IMBY 9 (Oosterpark/Transvaal) eten samen bij Saleem

Saleem, die op de Oostelijke Eilanden woont, nodigde twee (!) IMBY-groepen uit bij hem thuis voor een barbecue. Ondanks de regen kwamen er enorme hoeveelheden lam en kip van het vuur. Dat IMBY 1 en IMBY 9 op bezoek waren, is niemand in de buurt ontgaan :-) We maakten kennis met Michael en zijn vriendin Flore, die de oudste zoon van Baha hielpen om op Marktplaats te kijken naar gratis goudvissen. Toen hij de vissenkom bij Saleem zag, wilde hij ook een vis! Ik geloof dat er nog niks is gelukt, dus als iemand toevallig van zijn vis af wil...

Ook ontmoetten we Jawad, een Syrische verpleegkundige, en een goeie vriend van Saleem die in West woont. Saleem, dankjewel voor de gezellige avond waar we met meer dan 24 IMBY-ers waren. En wat zat er in dat lekkere toetje? Iets met rijst en kardamom?

Zaterdag 1 september: IMBY 2 (Baarsjes) komt bij elkaar in het park

Zaterdag 1 september: IMBY 2 (Baarsjes) komt bij elkaar in het park

Het plan was om met de boot van Tijs te gaan varen. Helaas stond die opeens vol water. Hopelijk is het niet iets heel ernstigs, Tijs! IMBY 2 week uit naar de vaste stek in en rondom de Huiskamer van Rembrandt om te eten, drinken en natuurlijk Jenga te spelen!

zondag 19 augustus: IMBY-ers uit alle groepen picknicken in het Westerpark

zondag 19 augustus: IMBY-ers uit alle groepen picknicken in het Westerpark

Een van onze laatste zomer-picknicks voor alle groepen. We maakten vandaag kennis met Biniam, een Eritrese alleenstaande vader met zijn dochtertje Arsema van twee en zoontje Kebron van vijf. Hij woont in de Spaarndammerbuurt dus komt in IMBY 8, de buurtgroep in dat deel van de stad. Ook Abbas was er voor de eerste keer. Hij komt uit Iran, woont hier al drie jaar, maar vindt het - zoals zoveel anderen - moeilijk om Nederlanders te leren kennen. Hij komt in IMBY 11, onze buurtgroep in de Jordaan. Ook nieuw was Adam, een Syrische danser van 22. Lian en Aisser ontmoetten hem onlangs en behalve dat hij nieuwe (Nederlands sprekende) mensen wil leren kennen, zoekt hij ook hulp omdat hij binnenkort meedoet met So you think you can dance en bezig is met een choreografie en veel moet repeteren. Dus als iemand iets weet...