NAJAAR 2018

NAJAAR 2018

Onderstaande bijeenkomsten zijn bedoeld voor IMBY-leden. Wil je een keer langskomen? Stuur ons dan even een mailtje: info@inmybackyard.nl.

zaterdag 1 september 12.30 : IMBY 2 gaat varen met de boot van Tijs. Info en lokatie via        Whatsapp

zondag 2 september vanaf 15.00 uur: picknick in Westerpark voor IMBY 11 (Jordaan) en IMBY 8 (Spaarndammerbuurt). Lokatie volgt via Whatsapp.

zondag 2 september 19.00 uur: bijeenkomst/eten/tafeltennis met IMBY 3 (Indische Buurt), neem iets kleins te eten mee. Adres via FB of Whatsapp.

vrijdag 7 september vanaf 19.30 uur: bbq bij Saleem uit IMBY 9 (Oosterpark), samen met IMBY 1 (Rivierenbuurt). Adres via Whatsapp

vrijdag 7 september: verjaardag Saed voor IMBY 4 (Hoofddorppleinbuurt). Tijd en lokatie via Whatsapp.

zaterdag 8 september 15.00 uur: besloten vergadering IMBY 5 (de Pijp) , informatie via Els

zondag 9 september 14.00 uur: preview Ud-festival, toegankelijk voor iedereen: gratis

woensdag 12 september 20.00 uur: teamleidersvergadering Spring House

donderdag 13 september avond: eerste bijeenkomst van onze nieuwe IMBY-groep in Noord in het Mandelahuisje! Nadere info volgt per email en/of Whatsapp.

zaterdag 15 september 11.00 uur: IMBY 10 (Watergraafsmeer) gaat klimmen in A'damse Bos. Info via Amjad of Whatsappgroep

zaterdag 15 september 12.00 uur: IMBY 2 (Baarsjes) gaat varen en/of picknicken

zaterdag 15 september 15.00 uur: spelletjesmiddag IMBY 13 (Zeeburgereiland)

zondag 16 september 12.00 - 15.00 uur: IMBY 7 (Slotermeer/Geuzenveld) picknick/lunch bij Sloterplas. Iedereen neemt wat mee. Info via Whatsapp-groep

woensdag 19 september vanaf 17.00 uur: IMBY 10 (Watergraafsmeer) koken en eten in het Parkhuis, Anfieldroad

zondag 23 september 16.00 - 20.00 uur: grote IMBY einde-van-de-zomer-borrel in Spring House voor alle IMBY-leden, De Ruijterkade 128

vrijdag 28 september vanaf 19.00 uur: IMBY 4 (Hoofddorppleinbuurt) uitgenodigd bij Jolien

zaterdag 29 september 12.00 uur: IMBY 2 (Baarsjes) lunch bij Merel, adres via Whatsapp.

zondag 30 september tussen 11 - 14 uur: IMBY 10 (Watergraafsmeer) uitgenodigd op verjaardag van Judith, adres via Whatsapp

donderdag 4 oktober v.a. 18.00 uur: IMBY 12 (Noord) eet samen in Broedplaats Modestraat.

vrijdag 5 oktober 20.00 uur: IMBY 1 (Rivierenbuurt) gaat naar verhalenavond in Mezrab. Details: zie Whatsapp

zondag 7 oktober 19.00 uur: bijeenkomst IMBY 3 (Indische Buurt). Zelfde lokatie als vorige keer.

zaterdag 13 oktober 12.00 uur: IMBY 2 (Baarsjes) komt bij elkaar. Info via Whatsapp

zaterdag 13 oktober vanaf 18.00 uur: IMBY 8 (Spaarndammerbuurt) en IMBY 11 (Jordaan) eten samen bij Ondertussen. Neem ook spelletjes mee!

zondag 14 oktober vanaf 17 uur: eten, praten en dansen voor alle IMBY-leden én andere A’dammers in Pacific Parc!!! (eerste editie van een maandelijkse IMBY-zondag-borrel) Details zie Facebook en Whatsapp-groepen

maandag 15 oktober 19.30 uur: teamleidersvergadering Spring House

zaterdag 20 oktober 13.00 uur: IMBY 10 (Watergraafsmeer) spelen, thee drinken en fikkie stoken in Jeugdland

zondag 21 oktober hele dag; 24HWest. IMBY 6 (Bos & Lommer) onderneemt iets. Zie Whatsapp voor details

woensdag 24 oktober 17.00 - 20.00 uur: IMBY 10 (Watergraafsmeer) eet samen in het Parkhuis

zondag 28 oktober 14.30 uur: IMBY 13 (Zeeburgereiland) verzamelen bij Buurtkamer en samen naar het Van Goghmuseum

zaterdag 3 november: IMBY 5 (de Pijp) gaat naar de duinen! Meer details via Whatsapp-groep

zaterdag 3 november; IMBY 1 (Rivierenbuurt) organiseert spelletjesmiddag. Zie Whatsapp voor details

zondag 4 november vanaf 16.00 uur: IMBY 9 (Oosterpark/Transvaal) kookt en eet bij Foekje. Lokatie volgt.

zondag 4 november vanaf 19.45 uur: IMBY 3 (Indische Buurt) gaat jeu-de-boulen bij Mooie Boules.

dinsdag 6 november avond: IMBY 6 (Bos en Lommer) in Zid Theater, tijd volgt

vrijdag 9 november 19.00 uur: IMBY 12 (Noord) spelletjesavond bij Helena en Jip. Lokatie via Whatsapp

zondag 11 november 11.00 uur: schilderworkshop voor IMBY 8 (Spaarndammerbuurt) en IMBY 11 (Jordaan) bij Judith. Zie FB en Whatsapp.

zondag 11 november: IMBY 3 (Indische Buurt) en IMBY 9 (Oosterpark/Transvaalbuurt) welkom bij St Maarten viering: zie Whatsapp-groep voor details.

dinsdag 13 november 18.30 uur: IMBY 5 (de Pijp) bestaat één jaar! Eten in Azmarino.

zondag 18 november vanaf 17.00 uur: eten, muziek/dansen in Pacific Parc. Voor iedereen toegankelijk. IMBY-leden krijgen korting op het eten & eerste drankje gratis!

woensdag 21 november 16.00 - 20.00 uur: middag voor iedereen in Amsterdam die iets voor/met vluchtelingen doet, lokatie Voormalige Stadstimmertuinen 4-8, georganiseerd door de gemeente Amsterdam, mail volgt

donderdag 22 november 20.00 uur: teamleidersvergadering in Spring House

 

 

 

Zaterdag 10 november: IMBY 2 luncht bij Judith

Zaterdag 10 november: IMBY 2 luncht bij Judith

IMBY 2 heeft de hoogste frequentie van bij elkaar komen. Elke twee weken op zaterdag komen ze bij elkaar. Op wisselende plekken: in de zomer in het park of bij de Huiskamer van Rembrandt, bij minder lekker weer bij iemand thuis. Vandaag bij Judith. Echt zo fijn dat jullie dat doen! We weten dat er sommige mensen zijn die er al een week naar uitkijken, omdat ze niet zo heel veel Nederlanders zien of spreken!

Vrijdag 9 november: IMBY 12 (Noord) komt bij elkaar in de 'kerk' van Jip en Helena

Vrijdag 9 november: IMBY 12 (Noord) komt bij elkaar in de 'kerk' van Jip en Helena

Sinds kort heeft de woongroep van IMBY-leden Jip en Helena een hele mooie ruimte in hun pand aan de Volendammerweg. IMBY 12 mocht er vrijdagavond spelletjes doen. Het duurde even voordat we allemaal snapten hoe Weerwolven werkt, maar we zijn nu klaar voor een volgende keer! Dankjewel Helena, voor alle drankjes en de gastvrijheid.. En Clo en Niels voor de spelregels en de leuke vrienden die jullie meenamen!

Dinsdag 6 november: IMBY HQ werkt aan de begroting voor volgend jaar

Dinsdag 6 november: IMBY HQ werkt aan de begroting voor volgend jaar

Erik Rammeloo kan alles waarover wij in woorden schrijven samenvatten in tabellen, Excell-sheets en infographics. Dat is heel fijn voor de fondsaanvragen waar we mee bezig zijn. Erik helpt ons bovendien met het maken van begrotingen en legt ons uit dat we veel meer weten dan we denken :-)

Zondag 4 november: IMBY 9 (Oosterpark/Transvaalbuurt) eet bij Foekje

Zondag 4 november: IMBY 9 (Oosterpark/Transvaalbuurt) eet bij Foekje

Foekje had er al over verteld, over haar aubergine-schotel uit het Midden-Oosten. Volgens Ayla moet het net anders. Dat proeven we dan graag. Deze was in elk geval heerlijk! Bijna iedereen van IMBY 9 was deze avond bij Foekje: lekker eten, Irakese, Eritrese en Nederlandse peuters en kleuters, muziek en spelletjes. Nieuw in deze groep zijn Ayman en zijn broer Bashar. Welkom!

Ook nieuw: Tessa! Leuk dat je er was en tot gauw allemaal!

Zaterdag 3 november: IMBY 6 en IMBY 7 spelen pictionary!

Zaterdag 3 november: IMBY 6 en IMBY 7 spelen pictionary!

IMBY 6 (Bos & Lommer) at vandaag bij Anouk, een van de nieuwe teamleiders. Daarna fietsten ze naar ‘de buren’ van IMBY 7 (Slotermeer/Geuzenveld) waar Jan een enorme tafel klaar had staan met pictionary en lekkere hapjes. Ongelooflijk hoe goed alle Syriërs waren: ‘ijsthee’, ‘kippenpoot’, ‘ontsnappen’, ‘klimmen’… alles konden ze tekenen én raden. Alleen ‘legpuzzel’ en ‘discus werpen’ waren nog een beetje moeilijk… Supergezellig was het!

Dinsdag 30 oktober: IMBY krijgt advies

Dinsdag 30 oktober: IMBY krijgt advies

De drie coördinatoren van IMBY (Els, Anya en Lian) mochten voor de derde keer gebruik maken van de frisse blik en heldere kijk van Inge. Zij werkt voor Movisie en weet alles over hoe je een organisatie op poten zet en daarna zorgt dat je effectief werkt aan wat er echt belangrijk is. En dit soort gesprekken voer je natuurlijk het best op de hei… Dankjewel Inge!

Zaterdag 27 oktober: IMBY 6 (Bos & Lommer) doet 24HWest

Zaterdag 27 oktober: IMBY 6 (Bos & Lommer) doet 24HWest

Een groepje IMBY6-ers verzamelde zich voor het leuke programma van 24HWest. Riet nam de Eritrese Rimona (3 jaar) mee omdat haar moeder op het punt van bevallen staat en ging kijken bij het kinderprogramma. De rest ging oa naar een rondleiding bij Kesbeke en daarna kwamen ze IMBY 2 (Baarsjes) tegen die er ook waren.

Maandag 15 oktober: IMBY-teamleidersvergadering

Maandag 15 oktober: IMBY-teamleidersvergadering

Vandaag overlegden onze teamleiders met elkaar over slimme manieren om de IMBY-groepsleden te activeren. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar in de praktijk blijken veel mensen het best spannend te vinden om zomaar een nieuwkomer te bellen. Zelfs als IMBY-ers elkaar al kennen, is het lastig om tot concrete afspraken te komen. Teamleiders kunnen daarbij helpen: als ze zien dat sommige mensen te verlegen zijn, helpen ze een handje. Of ze gaan eens een keer extra langs bij een statushouder om te polsen wat hun behoeften zijn en zorgen dat de ‘oude’ Amsterdammers dat weten. Teamleiders zijn dus sleutelfiguren en we prijzen ons gelukkig dat we zo’n grote groep inspirerende mensen hebben die voor en met ons werken!

Zondag 14 oktober: IMBY-feestje in Pacific Parc

Zondag 14 oktober: IMBY-feestje in Pacific Parc

Vandaag was de eerste editie van een maandelijks IMBY-feestje in Pacific Parc. We liepen al lang rond met het idee (of liever gezegd: de wens) om een maandelijks dansfeestje te organiseren voor alle IMBY-groepen in de stad. Het is voor ons te ingewikkeld en te duur om elke maand een lokatie te vinden en alles te organiseren. Dus wendden we ons tot Riad van 3WO (je weet wel, die drie jongens in Oost met al die café’s) met de vraag of zij ons wilden helpen. En toen was het binnen een dag geregeld! Ze zijn net eigenaar geworden van Pacific Parc en daar past zo’n IMBY-zondag perfect. In de keuken chefkok Mohamed uit IMBY 12 (Noord) en achter de dj-booth Matrub/Horst Timmers die de Arabische vibes als geen ander kent.

Gisteren was de pilot-editie. Met hier en daar nog wat aanloopprobleempjes (sorry mensen, dat sommigen van jullie zo lang op het eten moesten wachten) maar dat gaan we volgende maand allemaal beter doen! Het belangrijkste was dat het leuk was en er heel veel Amsterdammers waren die voor het eerst een Syriër of Irakees spraken én de dabke dansten.

Met veel dank aan Riad Farhat, Tim Murris, Izzy Tallal en al het andere personeel van Pacific Parc!

Datum van de volgende ‘IMBY in Pacific Parc’ volgt snel…

Zaterdag 13 oktober: IMBY 8 (Spaarndammerbuurt) en IMBY 11 (Jordaan) eten samen

Zaterdag 13 oktober: IMBY 8 (Spaarndammerbuurt) en IMBY 11 (Jordaan) eten samen

Op de zwoelste oktoberavond ooit aten IMBY-leden uit de Jordaan en de Spaarndammerbuurt gezellig samen in de leuke ruimte van Ondertussen. Op de foto gezinnen met jonge kinderen, maar er waren ook veel twintigers en dertigers - een leuk nieuw stel van de Keizersgracht… welkom! - en de gesprekken aan die hoek van de tafel gingen o.a. over Tinder en Happn en de beste openingszinnen in het Nederlands :-)

Ook nieuw bij ons is Lout, de nieuwe teamleider van IMBY 8. Welkom!

Dinsdag 9 oktober: op IMBY kantoor werken we aan een groot survey

Dinsdag 9 oktober: op IMBY kantoor werken we aan een groot survey

Dit zijn Moutayam en Anya van IMBY en samen werken ze al een paar weken aan een grote vragenlijst voor onze statushouders. Dat is best veel werk. Gelukkig weet Moutayam, met zijn achtergrond als HRM-professional, hoe je een survey opzet. En vooral: hoe je de antwoorden verwerkt… Ook vertaalt hij de vragen voor ons in het Arabisch.

Door deze vragenlijst hopen we nog beter te begrijpen waaraan de nieuwkomers behoefte hebben, waarom de communicatie soms moeilijk is en waarom we van de een soms wekenlang niks horen terwijl de ander dagelijks gezellige berichten post in de Whatsapp-groep.

Zondag 7 oktober: IMBY 8 en IMBY 11 bundelen de krachten

Zondag 7 oktober: IMBY 8 en IMBY 11 bundelen de krachten

Een tijdje geleden meldde zich in IMBY 8 (Spaarndammerbuurt) Biniam, een alleenstaande Eritrese vader met twee kleine kinderen: een meisje van 3 en een jongetje van 5. We waren allemaal onder de indruk van hoe lief en geduldig hij is. Wel werd duidelijk dat het fijn zou zijn als hij wat meer mensen in de buurt kent die af en toe eens kunnen inspringen, al was het maar omdat hij op die manier naar Nederlandse les kan. Vandaag gingen Frans en Marlies (IMBY 11 Jordaan) en Jacqueline (IMBY 8 Spaarndammerbuurt) met al hun kinderen langs bij Biniam. Gezellig spelletjes doen en heerlijk eten. Via de Whatsappgroep hebben gelukkig al meer mensen laten weten af en toe best een uurtje op Biniams dochtertje te willen passen.