Vandaag was de eerste editie van een maandelijks IMBY-feestje in Pacific Parc. We liepen al lang rond met het idee (of liever gezegd: de wens) om een maandelijks dansfeestje te organiseren voor alle IMBY-groepen in de stad. Het is voor ons te ingewikkeld en te duur om elke maand een lokatie te vinden en alles te organiseren. Dus wendden we ons tot Riad van 3WO (je weet wel, die drie jongens in Oost met al die café’s) met de vraag of zij ons wilden helpen. En toen was het binnen een dag geregeld! Ze zijn net eigenaar geworden van Pacific Parc en daar past zo’n IMBY-zondag perfect. In de keuken chefkok Mohamed uit IMBY 12 (Noord) en achter de dj-booth Matrub/Horst Timmers die de Arabische vibes als geen ander kent.

Gisteren was de pilot-editie. Met hier en daar nog wat aanloopprobleempjes (sorry mensen, dat sommigen van jullie zo lang op het eten moesten wachten) maar dat gaan we volgende maand allemaal beter doen! Het belangrijkste was dat het leuk was en er heel veel Amsterdammers waren die voor het eerst een Syriër of Irakees spraken én de dabke dansten.

Met veel dank aan Riad Farhat, Tim Murris, Izzy Tallal en al het andere personeel van Pacific Parc!

Datum van de volgende ‘IMBY in Pacific Parc’ volgt snel…