Als je wilt helpen om statushouders beter en sneller in onze stad op te nemen, kun:

  1. Je aanmelden als belangstellende buurtbewoner. Als individu, gezin of als vriendengroep. Wij vormen groepen bij jou in de buurt waarin ook een aantal statushouders zitten die onlangs bij jullie in de buurt zijn komen wonen.
  2. Je aanmelden als teamleider. Per buurtgroep zoeken we mensen die net iets meer tijd hebben om te helpen met bijeenkomsten organiseren, die een statushouder nog eens extra bellen en contact onderhouden met ons en met andere groepen.
  3. Ons helpen met IN MY BACKYARD. We willen per buurtgroep contacten leggen met lokale café's en andere plekken om samen te komen. We horen van veel middenstanders dat ze best iets willen doen voor een beperkte groep mensen. Maar dat moet wel worden geregeld. Denk aan een zwembad, museum, bioscoop, restaurant, voetbalclub of sportschool. Het is al fijn als je een paar middagen tijd hebt om een rondje te bellen of bij mensen langs te gaan.
  4. Een statushouder die je kent helpen om zijn burennetwerk uit te breiden. Neem contact met ons op zodat we hem/haar/hen kunnen matchen met buurtbewoners die zich bij ons aanmelden.
  5. Soms is het fijn om heel letterlijk een landingsplaats te creëren voor een statushouder. Met name in buurten waar nauwelijks sociale huurwoningen zijn en wél veel welwillende buurtbewoners zou het fijn zijn om tijdelijke huisvesting te organiseren waar een statushouder kan 'landen'. Heb je een kamer over die je zou willen verhuren, dan helpen wij je met het vinden van een geschikte statushouder. De gemeente zorgt voor vervolghuisvesting na maximaal een jaar. Maak voor meer informatie een afspraak met ons (zie onder)
  6. IMBY financiëel ondersteunen. De gemeente faciliteert een flink aantal uren om onze organisatie van de grond te krijgen, maar om goed te kunnen functioneren is extra steun zeer welkom. Je kunt ons hierbij helpen door iets over te maken op NL 44 INGB 0007 8385 74 ten name van Stichting 'In my backyard', Amsterdam. Alvast dank!
 
 

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld?

Wij proberen zo effectief mogelijk groepen te formeren en jullie te matchen aan een of meerdere statushouders.

Op de kaart op deze website geven we aan wie zich in welke buurten hebben aangemeld. Je voornaam en straat zijn daar zichtbaar (achternaam en huisnummer zijn alleen bij ons bekend). Als je dat niet wilt, laat het ons dan weten.

We zullen nooit zonder toestemming adres of telefoonnummers aan derden verstrekken. Pas als we een buurtgroep hebben geformeerd sturen we jullie een gezamenlijke mail.

Als je overweegt een kamer te verhuren, maken we graag een afspraak zodat we een en ander kunnen toelichten.

Vul alvast dit formulier in en lees deze informatie

Na ontvangst van je aanmelding nemen wij contact op voor een persoonlijk gesprek.

 

Heb je een andere vraag, opmerking of wil je contact met ons opnemen? Dan kan dat hier.